Toeristisch paviljoen

Het toeristisch paviljoen is de ideale startplaats voor landschappelijke en cultuurhistorische wandel- en fietstochten door Haspengouw. Je kunt hier een fiets huren en er is voldoende parkeergelegenheid. Ben je op zoek naar een locatie voor een vergadering, receptie of congres. Ook dan ben je hier aan het juiste adres. De uitbater van eetcafé ‘De Pline’ helpt u graag.

TOEGANG TOT HET PARK IS GRATIS
Pliniusbron

Historische pareltjes

Bewonder de historische pareltjes van het park: de Pliniusbron en het beeld van Hebe. Beide werden op eigentijdse wijze geïntegreerd in het moderne gebouw. De bron is vernoemd naar Plinius de Oudere en werd als bron met geneeskracht gezien in de Romeinse tijd.

Pliniuspark

Pliniuspark

In Pliniuspark wandel of fiets je over de Cherry Walk, een brede wandelweg met kerselaren. Andere smallere wandelpaden sluiten aan op deze hoofdweg. Ontdek de toeristische wandeling Mijlpaalroute en de natuurwandeling ‘Verborgen Moois’, vertrekkend vanuit het Pliniuspark. Uitrusten en genieten van het Haspengouwse landschap doe je op eigentijdse banken in het park, terwijl je uitkijkt op de opnieuw opengelegde Fonteinbeek. Voor de allerkleinsten is er een speeltuintje vlakbij het eetcafé ‘De Pline’.

Cafe cafetaria

Eetcafé/cafetaria ‘De Pline’

Een stevige fietstocht of wandeling achter de rug? Of eerst wat moed indrinken? Kom heerlijk vertoeven in het cafetaria met twee terrassen – één aan het zwembad en één met zicht op het park. Ook voor de organisatie van privéfeesten, afterworkparty’s , kleine evenementen, voorstellingen en vergaderingen zijn ‘De Pline’ , het toeristisch paviljoen en de vergaderzaal ter beschikking. Het cafetaria is vrij toegankelijk, zonder het zwembadcomplex te moeten betreden. Bezoek ook zeker onze facebookpagina of onze website

Fietsen

Fietsverhuur

De Pline is de ideale uitvalsbasis voor een toeristische fietsroute door Haspengouw. Bij De Pline kan je een fiets huren. Een stadsfiets kost € 8,00 per dag met een waarborg van € 10,00. Tijdens werkdagen kan je een fiets huren tussen 9u00 en 17u00, weekend en feestdagen tussen 9u00 en 18u00. Het huren van een fiets(-en) kan enkel na voorafgaande afspraak.
Ligging: De Pline, Fonteindreef 8, 3700 Tongeren, 0494 52 10 17, info@depline.be

Campers

Campers

Een weekendje of langer op de Pliniussite vertoeven? Dat kan! Er zijn 24 kampeerplaatsen op de parking aan het paviljoen. Met de nodige faciliteiten: sanitair, water en elektriciteit.
Prijs: €10 voor 24 uur kamperen (excl. water en elektriciteit).