Kindvriendelijk

Ook de kinderen vergeten we niet bij Pliniuspark! Naast de zwembaden bieden we allerlei kindvriendelijke activiteiten aan voor diverse leeftijdsgroepen. Je geniet van een geweldig dagje ontspannen terwijl de kinderen zich amuseren in onze kinderopvang of tijdens de speelpleinwerking. Voor de jongeren hebben we 3 polyvalente ruimtes voor allerlei activiteiten.

Huiswerk maken, spelen in het kinderparadijs of je eigen song opnemen in ons repetitielokaal? Kom het ontdekken in ons jongerencentrum!
Kinderopvang

Kinderopvang

De Mulkenhal biedt opvang voor 126 kinderen. Het Kinderparadijs heeft een aparte toegang en parking. Ouders krijgen zo alle tijd en ruimte om hun kind af te zetten en op te halen. Via de ontvangstbalie aan de voorzijde van de hal komen de kinderen terecht in een centrale speel- en leefruimte met speellokalen. Er komt ook een buitenspeelruimte en een aparte ruimte om huiswerk te maken.

Speelplein

Speelpleinwerking

Tijdens de schoolvakanties organiseert de Stad Tongeren speelpleinwerking voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De Mulkenhal leent zich hier perfect voor. Naast enkele speellokalen komen er voor speelpleinwerking twee grote polyvalente ruimtes voor grote spelmomenten. De inrichting van de lokalen laat meer aparte activiteiten toe volgens leeftijdsgroep.

Jongeren

Jongerencentrum met fuifzaal en repetitielokaal

Een van de twee polyvalente ruimtes is volledig ingericht als fuifzaal van 310 m2. Hier kunnen tot 300 fuivers terecht. Tussen de Mulkenhal en de vijver komt een repetitielokaal. Lokale bands kunnen deze ruimte huren via de Jeugddienst.

Zo krijgt de Tongerse jeugd de kans om in het centrum allerlei activiteiten te organiseren die passen in de eigen leefwereld. De jongeren kunnen zich vrijwillig inzetten om enkele avonden per week het centrum zelf open te houden. Ook externen zullen de ruimte kunnen huren voor kleine optredens en feesten.